FB PageView

«Active Ayurveda στο σύγχρονο φαρμακείο».. 14η Health Expo Athens

22.04.2023
από Anastasia
Η Ayurveda Hellas στη 14η Health Expo Athens 2023.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’όλους όσους μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο ειδικό εργαστήρι με θέμα: «Active Ayurveda στο σύγχρονο φαρμακείο».. στα πλαίσια της 14ης Health Expo Athens στο #Μέγαρο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ..σηματοδοτώντας την νέα μας σελίδα !

Athens Green Festival

22.04.2023
από Anastasia

H Ayurveda Hellas στο τριήμερο #AthensGreenFestival 3, 4 και 5 Μαρτίου 2023. 

Όπου παρά τις συνθήκες των ημερών ήλθαμε σε επαφή με πολύ αγαπημένα άτομα στον χώρο της οικολογίας του βιολογικού τροφίμου και της ολιστικής υγείας.. ενώνοντας τις δυνάμεις και τις προοπτικές μας!!!

Η πνευματικότητα στην Αγιουρβέδα - Άρθρο στο περιοδικό natura

15.04.2023
από Anastasia

Ένα Εσωτερικό Ταξίδι στην Αιωνιότητα

«Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας τόπος χωρίς αρρώστιες, ένας τόπος που δεν νιώθει ποτέ του πόνο και που δεν μπορεί να γεράσει ή να πεθάνει. Όταν πηγαίνετε σ’ αυτόν τον τόπο, οι περιορισμοί που όλοι απευχόμαστε παύουν να υπάρχουν. Αυτός ο τόπος ονομάζεται Τέλεια Υγεία. Οι επισκέψεις μας στον τόπο αυτό μπορεί να είναι πολύ σύντομες ή μπορεί να διαρκέσουν πολλά χρόνια. Ακόμη και η πιο σύντομη επίσκεψη, όμως, ενσταλάζει μια βαθιά αλλαγή. Όσο βρίσκεστε εκεί οι παραδοχές που ισχύουν για μια κοινή ύπαρξη μεταλλάσσονται κι αρχίζει να ανθίζει η πιθανότητα για μια νέα ύπαρξη Ανώτερη και πιο Ιδεώδης.» Η Πνευματικότητα στην Αγιουρβέδα

♦ Deepak Chopra

Αυτός ο τόπος είναι ουσιαστικά εκεί στο βάθος της ψυχής μας, είναι ο Ανώτερος Εαυτός μας και η πνευματική μας διάσταση. Και η Αγιουρβέδα, ανάμεσα σε άλλα, είναι η «τεχνολογία» που μας φέρνει σε επαφή με αυτόν τον τόπο, μέσα από το «Κβαντομηχανικό μας Σώμα». Η Πνευματικότητα στην Αγιουρβέδα 

 της Σοφίας Παπαδοπούλου, Χημικός,
Researcher of Ayurveda, Πρόεδρος Ayurveda Hellas

Η Φυσικοχημεία, άλλωστε, μας πληροφορεί  πως το βασικό δομικό υλικό της φύσης βρίσκεται στο κβαντικό επίπεδο, πιο πέρα από το επίπεδο των ατόμων και των μορίων. Το «κβάντο», η βασική μονάδα ύλης ή ενέργειας είναι από 10 έως 100 εκατομμύρια μικρότερο από το άτομο. Σε αυτό το επίπεδο, η ύλη εναλλάσσεται με την ενέργεια. Τα κβάντα είναι «φτιαγμένα» από αόρατες δονήσεις (αμυδρά ίχνη ενέργειας) που περιμένουν να αποκτήσουν φυσική μορφή. Κάτω από ένα σωματικό παλμό υπάρχει κι ένας κβαντικός παλμός που δονείται από μια κβαντική καρδιά που τον προκαλεί.

Η Αγιουρβέδα θεωρεί ότι κάθε όργανο ή διαδικασία στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα κβαντικό ισοδύναμο. Επεμβαίνει στο ίδιο το Κβαντομηχανικό Σώμα και από εκεί μπορεί να φέρει αλλαγές ακόμη και στο συμπαγές επίπεδο της φυσιολογίας.

 

Γι’ αυτό πολλές φορές συναντούμε τον όρο “κρυμμένη φυσιολογία”. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η διαθέσιμη ισχύς στο κβαντικό επίπεδο είναι άπειρα μεγαλύτερη από εκείνη που συναντάμε σε ένα συμπαγές επίπεδο. Μια βασική κβαντική αρχή είναι ότι τα πιο λεπτά επίπεδα της φύσης διατηρούν τη μεγαλύτερη δυναμική ενέργεια.

Και βέβαια μην ξεχνάμε μια άλλη βασική αρχή στη Φυσική, ότι: «Η ενέργεια δεν χάνεται, εναλλάσσεται ή μετουσιώνεται». Σ’ αυτή μας τη διάσταση αγγίζουμε την Αιωνιότητα…

Πνευματικότητα και Αγιουρβεδική προσέγγιση

Η Πνευματικότητα (δηλαδή, η διαδικασία να προσεγγίσουμε την πνευματική μας διάσταση) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην αγιουρβεδική θεραπευτική προσέγγιση. Αξίζει εδώ να σημειώσω τη διαφορά ανάμεσα στην Ολιστική και την Εναλλακτική Υγεία –Ιατρική. Η Ολιστική δέχεται το Όλον (Σώμα-Νους-Πνεύμα) ενώ η Εναλλακτική αποτελεί μια διαφορετική φυσική πρόταση σε σχέση με τη Συμβατική Ιατρική, σίγουρα πιο υγιεινή, ωστόσο χωρίς να έχει στη βάση της τον «Ανώτερο Εαυτό» ή την Πνευματικότητα. Αυτή λοιπόν είναι η ειδοποιός διαφορά που δρα καταλυτικά και βέβαια μπορεί να δίνει πιο «ριζικές προοπτικές». Κι εδώ ίσως πρέπει να σημειώσουμε ότι η πνευματικότητα δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία. Η θρησκεία μπορεί να είναι το μονοπάτι που να οδηγήσει στην πνευματικότητα.

 

Ιατρική Νου – Σώματος 

Μια από τις επικρατέστερες παγκοσμίως ονομασίες της Αγιουρβέδα είναι «Ιατρική Νου-Σώματος». Κι αυτό γιατί, μεγάλο μέρος της αναλίσκεται στο Νου και την καλύτερη διαχείρισή του. Θεωρείται ότι ο Νους αποτελεί «βασικό κόμβο» ανάμεσα στη Σωματική –Ενεργειακή Υπόσταση και στη Συνειδησιακή – Πνευματική Υπόσταση. Αν ο Νους είναι «μπλοκαρισμένος» με τις περίπου 80.000 σκέψεις ανά ημέρα, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι αρνητικές ή άχρηστες, τότε η kundalini δεν ρέει ελεύθερα στα τσάκρας (βασικά ενεργειακά κέντρα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης). Θυμίζω πως οι άχρηστες και αρνητικές σκέψεις έχουν να κάνουν με το παρελθόν, το μέλλον και τους άλλους. Οι θετικές από την άλλη πλευρά, έχουν σχέση με το Τώρα, τον Εαυτό και εξέλιξή του, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να προσφέρει στο όποιο περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει.

Στόχος, λοιπόν, βασικός στην Αγιουρβέδα είναι να είσαι ευέλικτος, υγιής και σε επαγρύπνηση Νους, που θα μπορεί να μετουσιώνει τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές, επιτρέποντας την ενεργοποίηση της Συνειδησιακής –Πνευματικής μας Υπόστασης. Μας δίνει λοιπόν την προοπτική του Άπειρου και του διαχρονικού σπάζοντας τα «κουτιά» του πεπερασμένου.

Μόνον όταν οι σκέψεις μπορούν να παράγουν ανώτερα συναισθήματα αγάπης, ευγνωμοσύνης, συμπόνιας, κατανόησης, συγχώρεσης, αυτοπεποίθησης κόντρα στα αντίστοιχα του φόβου, της ανασφάλειας, του διαχωρισμού και του «Εγώ», τότε και μόνον τότε η Συνειδητότητα αποκτά άλλη διάσταση ενεργοποιώντας συν τοις άλλοις τους λεγόμενους μηχανισμούς αυτοίασης. Όπως λέει και ο Chopra: «Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν με το τίναγμα μόνο και μίας σκέψης».

Προς αυτόν το σκοπό, στην εργαλειοθήκη της Ayurveda θα βρούμε πολύτιμα εργαλεία:

Βότανα, όπως: ashwagandha, κουρκουμίνη, amalaki, triphala, κ.ά.

Τεχνικές και θεραπείες όπως : διαλογισμός, παραδοσιακή γιόγκα, panca karma, τεχνικές αναπνοής –pranayama, ηχοθεραπείες –mantras & kirtan, κ.α.

Κούρες και θεραπευτικά μασάζ, όπως: shirodhara, nasyam, karna purana, κ.α.

Ισορροπημένο lifestyle (διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης) ανάλογα με το μοναδικό μας αγιουρβεδικό τύπο.*

Τα παραπάνω μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε το ύψιστο δυναμικό μας. Να ξαναθυμηθούμε την Αληθινή μας Φύση, που άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός σ’ αυτή μας τη διάσταση.

Η Αγιουρβέδα μας βοηθά να αποκτήσουμε την αντοχή, το σθένος, την επίγνωση, την έμπνευση για δημιουργία ώστε το Εγώ να γίνει Εμείς και η ενσυναίσθηση, η συμπόνια, η αγάπη να κυριαρχήσουν στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Οι μικρόκοσμοί μας να συντονιστούν με το μακρόκοσμο (με τον οποίο έχουν κοινά στοιχεία), με το Αιώνιο, το Διαχρονικό και το Άπειρο.

Νamaste**

 ** Πνευματικός χαιρετισμός που σημαίνει: το θεϊκό κομμάτι μέσα μου αναγνωρίζει το θεϊκό κομμάτι μέσα σου και γινόμαστε ΕΝΑ.

*Όλα αυτά διδάσκονται κι εφαρμόζονται στο «Σπίτι της Αγιουρβέδα – The Home of Ayurveda» τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Εδώ μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε τα κατάλληλα “εργαλεία” και τους ειδικούς που θα σας βοηθήσουν και θα σας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι της πνευματικότητας, της μακροζωίας και του ευ ζην. Πληροφορίες: 210 3632350, 2310-887679. 

#TheHomeofAyurveda

Αγιουρβέδα...Η τέχνη της μακροζωίας - άρθρο στο περιοδικό natura

15.04.2023
από Anastasia

Αγιουρβέδα… η τέχνη της μακροζωίας
Της Σοφίας Παπαδοπούλου, Χημικός, Researcher of Ayurveda,
Πρόεδρος Ayurveda Hellas


“Οι αντιλήψεις στην πραγματικότητα. Αλλάζοντας τις αντιλήψεις μας
αλλάζουμε την πραγματικότητά μας. Αλλάζοντας την αντίληψη μας
για το σώμα μας, για τον τρόπο που γερνά και για το χρόνο,
μπορούμε να ανατρέψουμε τη βιολογική μας ηλικία.”

DeepakChopra


Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουρβέδα την Ιατρική Νου
Σώματος, την τέχνη του Φυσικού Ευ Ζην και της Μακροζωίας για να
ζήσουμε μια υγιή, πλούσια, δημιουργική ζωή θα πρέπει να
αναγνωρίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών που δεχόμαστε ως
αληθινά προέρχονται από συνήθεις σκέψεις. Γεννιόμαστε σε ένα
περιβάλλον όπου οι άνθρωποι συνδιαλέγονται με βάση κάποιες
επικρατούσες απόψεις για τον κόσμο. Εάν αλλάξουμε τον τρόπο που
έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε και να φερόμαστε, τότε η
διαδικασία της γήρανσης μέσα και από τις δυνατότητες του
κβαντομηχανικού μας σώματος μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά
πολύ! Η περιοχή των κβάντα είναι η μήτρα της δημιουργίας, ο
αόρατος κόσμος όπου σχεδιάζεται και συναρμολογείται το ορατό.
Αν και στο φυσικό επίπεδο της πραγματικής ζωής, ο χρόνος, ο χώρος
κυριαρχούν και η εντροπία, η φθορά και η γήρανση αποτελούν τη
φυσική πορεία των πραγμάτων, αυτά τα στοιχεία δεν χαρακτηρίζουν
την κβαντική πραγματικότητα. Με τα λεγόμενα κβαντικά άλματα
μπορούν να γίνουν μεγάλα ή μικρά άλματα.


Τι είναι η γλυκοζυλίωση;


Το σώμα μας είναι ταυτόχρονα υλικό αλλά και μη υλικό. Είμαστε ύλη
και ενέργεια μαζί. Στο υλικό κομμάτι, βασικός παράγοντας γήρανσης
είναι η γλυκοζυλίωση. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία του
οργανισμού μας, κατά την οποία η ζάχαρη του αίματος, η γλυκόζη,
υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια και προσκολλάται στις βασικές
πρωτεΐνες του οργανισμού, την αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο. Οι
πρωτεΐνες αυτές τροποποιούνται, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται
νέες επιβλαβείς ενώσεις που επηρεάζουν από τα αγγεία μέχρι το
δέρμα. Ο πρωτοπόρος στη μελέτη της γλυκοζυλίωσης Αμερικανός

ερευνητής Anthony Cerami, ονόμασε τις ενώσεις αυτές AGE's
(Advanced Glycation End Products) ή «Τελικά Προϊόντα
Προχωρημένης Γλυκοζυλίωσης». Τα μακρομόρια αυτά
παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία των ιστών, παράγουν
ελεύθερες ρίζες (οξείδωση) και αδρανοποιούν τα φυσικά
αντιοξειδωτικά ένζυμα. Αλλοιώνουν επίσης το DNA των κυττάρων
τροποποιώντας τις κυτταρικές λειτουργίες με αποτέλεσμα τη μείωση
της φυσικής μας άμυνας. Έχει ενδιαφέρον, μάλιστα, ότι η λέξη AGE
(ηλικία στα αγγλικά) έχει ταυτόσημη έννοια με τις ενώσεις που
επιφέρουν γήρανση στον οργανισμό μας, δηλαδή τα προϊόντα
προχωρημένης γλυκοζυλίωσης.(AGE’s)
Τα AGEs συσσωρεύονται στο κολλαγόνο στο δέρμα μας, στον
κερατοειδή, τον εγκέφαλο, το νευρικό μας σύστημα, στις αρτηρίες
και σε όλα τα ζωτικά όργανα καθώς γερνάμε. Έρευνες έδειξαν πως
τα AGEs αυξάνουν το κοιλιακό λίπος που με τη σειρά του παράγει
προ-φλεγμονώδεις κυτοκίνες, βασική αιτία πολλαπλών εκφυλιστικών
ασθενειών.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η μεθυλο-γλυοξάλη, που είναι
μια ουσία που παράγεται ως τελικό προϊόν προχωρημένης
γλυκοζυλίωσης όταν το φαγητό μαγειρεύεται σε θερμοκρασία πάνω
από 300 βαθμούς δείχνει τη σχέση της μεθυλο-γλυοξάλης με τις
παραπάνω ασθένειες. Αυτό ισχύει και για προσυσκευασμένα τρόφιμα
που έχουν παστεριωθεί, εξευγενιστεί, όπως το λευκό αλεύρι, μίγματα
κέικ, κονσέρβες, κατεψυγμένα, προψημένα, καβουρδισμένα. Η
γλυκοζυλίωση, βέβαια, προκύπτει όχι μόνο στο παραψημένο φαγητό
αλλά και μέσα στο σώμα μας, όταν το σάκχαρο στο αίμα αντιδρά με
τις πρωτεΐνες του σώματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το γλυκαιμικό
φορτίο της διατροφής τόσο μεγαλύτερη και η βλάβη Αυτός είναι ένας
λόγος για να αποφεύγει κανείς τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη,
όπως σάκχαρα και άμυλα. Αν λοιπόν θέλετε να είστε, να φαίνεστε
και να αισθάνεστε νεότεροι, αποφύγετε όλες τις μορφές της ζάχαρης
όσο γίνεται περισσότερο! Επίσης, είναι σημαντικό να καταναλώνετε
γύρω στο 60% των τροφών ωμά ή ελάχιστα μαγειρεμένα.



Στόχος: η νεότητα και η μακροζωία


Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αν περιορίσουμε την κατανάλωση
των AGE’s αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής μας. Τι να κάνουμε για να
τα μπλοκάρουμε;

- Αποφεύγουμε προϊόντα με ζάχαρη, σιρόπι, φρουκτόζη,
γλυκόζη, γλυκαντικές ουσίες γενικά, αλλά και κορεσμένα
λιπαρά και κόκκινο κρέας.
- Προτιμούμε φρέσκες, ωμές τροφές, γιατί το μαγείρεμα του
φαγητού σε υψηλή θερμοκρασία ευνοεί τη χημική αντίδραση.
- Αποφεύγουμε προϊόντα με φρουκτόζη, γιατί επιταχύνουν τη
διαδικασία της γλυκοζυλίωσης 10 φορές περισσότερο απ’ ό,τι
εκείνα που περιέχουν γλυκόζη.
- Καταναλώνουμε τροφές με αντιοξειδωτικά. Έρευνες έδειξαν
ότι ουσίες όπως η ρεσβερατρόλη (υπάρχει στο κόκκινο
σταφύλι), η γενιστεΐνη (τη βρίσκουμε στη σόγια), η
κουρκουμίνη (πλούσια πηγή είναι το κάρι) και η βιταμίνη C, η
βιταμίνη Β6 εναντιώνονται άμεσα ή έμμεσα στο μηχανισμό της
γλυκοζυλίωσης.

Ρεσβερατρόλη κατά της γήρανσης
 
Η ρεσβερατρόλη είναι ένα από τα πιο μελετημένα αντιοξειδωτικά
και συμπληρώματα κατά της γήρανσης. Βρίσκεται κυρίως σε
υψηλές συγκεντρώσεις στη φλούδα των σταφυλιών και ιδιαίτερα
των κόκκινων, στα φύλλα ευκαλύπτου και ελάτου, στους ξηρούς
καρπούς, στα μούρα (blueberries, cranberries).
Πρόκειται για μία πολυφαινόλη, η οποία παράγεται με φυσικό
τρόπο από τα φυτά και δρα ως φυσικό αντιβιοτικό για την άμυνά
τους. Η ρεσβερατρόλη διαθέτει την εκπληκτική ιδιότητα να
καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης, επειδή μπορεί να
μας προστατεύει από φλεγμονές (1) που σχετίζονται από
διάφορους επιβλαβείς παράγοντες, όπως η προσβολή από
παθογόνους οργανισμούς, την ακτινοβολία UV και το οξειδωτικό
stress. Αποτρέπει την οξείδωση των πολυακόρεστων λιπαρών
οξέων που υπάρχουν στις λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας
(LDL). Αποτρέπει συχνές βλάβες των αιμοφόρων αγγείων, μειώνει
τον κίνδυνο θρόμβωσης και προστατεύει από τις καρδιαγγειακές
ασθένειες. Η δράση της επηρεάζει θετικά τα μιτοχόνδρια των
κυττάρων που υπάρχουν σε όλα τα όργανα του σώματος,
επεκτείνοντας τη ζωή τους.



Η θαυματουργή κουρκουμίνη 


Aνάμεσα στα προϊόντα που μπορούν να αναστείλουν το μηχανισμό
της γλυκοζυλίωσης κυρίαρχη θέση έχει και η κουρκουμίνη. Η ένωση
αυτή είναι μια από τις πιο κλινικά δοκιμασμένες σε επιστημονικό
επίπεδο. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα της
δράσης της κουρκουμίνης στη θεραπεία πολλών παθήσεων,
συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ. (2)
Εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία του καρκίνου, του
διαβήτη, των καρδιαγγειακών νόσων, της αρθρίτιδας, σύμφωνα με
επιστημονική ανασκόπηση Ινδών ερευνητών του Τμήματος
Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Annamalai. Αιώνες
τώρα, οι αγιουρβεδικοί γιατροί, χρησιμοποιούν τον κουρκουμά κατά
των πόνων και των φλεγμονών. Τώρα, οι φαρμακοβιομηχανίες τη
συμπεριλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο στα σκευάσματά τους. Ο
κουρκουμάς είναι η φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες.
Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 οι οποίοι, περιέχονται και
στα φαρμακευτικά παυσίπονα που συστήνονται κατά του πόνου.

Για να πετύχουμε πραγματικά τη μακροζωία αντιστρέφοντας σε
μεγάλο βαθμό το ρυθμό της γήρανσης, κυρίως τη βιολογική και την
ψυχολογική μας ηλικία που είναι και οι ουσιαστικές, χρειάζεται να
βιώσουμε το σώμα μας ως ένα δίκτυο ενέργειας, μεταμορφώσεων κι
ευφυΐας, που μέσα από τη διεύρυνση της συνειδητότητας
ενεργοποιείται ανάλογα το κβαντομηχανικό μας σώμα και το
σύστημα Σώμα - Νους αποκτά τελείως διαφορετικές δυνατότητες,
ώστε τελικά «η εγκατάλειψη της αντίστασής μας και η αποδοχή της
αλλαγής μπορούν να αντιστέψουν τη γήρανση».

Πηγές:

(1)  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30017172/
(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5950688/

Άρθρο στο περιοδικό natura - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ VATA ΕΠΟΧΕΣ

15.04.2023
από Anastasia

Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουρβέδα, τα πάντα στο Σύμπαν αποτελούν μια σύσταση/ έκφραση των τριών βασικών ενεργειών/doshas: Vata, Pitta, Kapha. Σε ανθρώπινο επίπεδο αυτές οι ενέργειες συνδυάζονται με ένα μοναδικό τρόπο από τη σύλληψη/γέννηση για τον καθένα και ορίζουν τον αγιουρβεδικό του τύπο, την αγιουρβεδική του ιδιοσυγκρασία (prakriti). Φθινόπωρο- Χειμώνας: Vata εποχές 

♦ της Σοφίας Παπαδοπούλου,
Χημικός, Researcher of Ayurveda, Πρόεδρος Ayurveda Hellas

Στην πορεία της ζωής, ο συνδυασμός αυτός μεταβάλλεται από διάφορους παράγοντες (διατροφή-κίνηση-περιβάλλον-τρόπος ζωής-τρόπος σκέψης) και ορίζουν τη λεγόμενη vikruti. Δείκτης ισορροπίας και υγείας στο αγιουρβεδικό σύστημα είναι: prakriti=vikruti. * Φθινόπωρο Χειμώνας: Vata εποχές

Γνωρίζοντας λοιπόν τον αγιουρβεδικό μας τύπο επιλέγουμε όλους τους παράγοντες lifestyle που μας ταιριάζουν και μας ισορροπούν ανάλογα. Πέρα από την αγιουρβεδική ιδιοσυγκρασία υπάρχουν Vata-Pitta-Kapha τροφές, βότανα, χρώματα, ώρες, εποχές, και όλες οι εκδηλώσεις της ζωής. Έτσι λοιπόν, το φθινόπωρο και οι αρχές του χειμώνα είναι εποχές Vata. Φθινόπωρο Χειμώνας: Vata εποχές

 

Ιδιότητες της ενέργειας Vata

Vata στα σανσκριτικά σημαίνει κυριολεκτικά άνεμος, γι’ αυτό η dosha/ενέργεια Vata έχει την ποιότητα του ανέμου. Όπως ο άνεμος, η Vata είναι η δύναμη της επικοινωνίας και της κίνησης στο σώμα, επηρεάζοντας τις άλλες δύο doshas – πράγματι, χωρίς Vata, oι ενέργειες Pitta και Κapha είναι αδρανείς.

Οι ιδιότητες της Vata είναι: ψυχρό, ελαφρύ, τραχύ, κινητικό, ακανόνιστο, λεπτό, διαυγές, ξηρό και στυπτικό ενώ οι γεύσεις που της ταιριάζουν είναι το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό.

Η Vata είναι υπεύθυνη για όλες τις κινήσεις στο σώμα: τη ροή ή την αναπνοή, την έκφραση της ομιλίας, την κυκλοφορία του αίματος, την αποβολή των αποβλήτων και τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος. Κινεί το διάφραγμα, τους μύες και τα άκρα, και διεγείρει τη διάνοια.
Εκείνοι που έχουν τη Vata ως κυρίαρχη ενέργεια στο σώμα τους έχουν λεπτό πρόσωπο και είναι είτε πολύ ψηλοί είτε κοντοί. Έχουν ξηρό δέρμα και κακή κυκλοφορία, συχνά υποφέρουν από κρύα χέρια και πόδια.

Οι τύποι Vata κινούνται όπως ο άνεμος, αγαπούν την αλλαγή και είναι πολύ παρορμητικοί. Όταν βρίσκονται σε ισορροπία, είναι δημιουργικοί, γεμάτοι ιδέες και έμπνευση και συνήθως γίνονται εφευρέτες, χορευτές, συγγραφείς ή καλλιτέχνες.
– Όταν η ενέργεια Vata είναι σε ισορροπία υπάρχει άνετη κίνηση, τακτική αναπνοή, σταθερή όρεξη, φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, ενθουσιασμός, καλή ενέργεια, ήρεμο μυαλό και εμπνευσμένη δημιουργικότητα.
– Αντίθετα όταν βρίσκεται σε ανισορροπία εκδηλώνονται διάφορες διαταραχές κι ασθένειες, όπως απώλεια βάρους, ξηρό δέρμα, αφυδάτωση, υπερβολικό φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, ακανόνιστη πέψη, υπέρταση και αϋπνία. Ακόμη, παρουσιάζονται προβλήματα μνήμης, ασθένειες του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος (οστεοπόρωση και η αρθρίτιδα) και διαταραχές αναπνοής.

Εξισορρόπηση της Vata

Όταν η εποχή του φθινοπώρου φτάνει στο κατώφλι μας, νιώθουμε ήδη τη μετάβαση στην ενέργεια Vata. Προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία και η ζωντάνια αυτή την εποχή του χρόνου, η Αγιουρβέδα γενικά συνιστά τις πιο βαριές, ζεστές, υγρές, σταθερές και απαλές ιδιότητες μέσω διατροφικών επιλογών και επιλογών του τρόπου ζωής μας.

Το θεραπευτικό οπλοστάσιο της Αγιουρβέδα

Τα βασικά εργαλεία που διαθέτει η Αγιουρβέδα για να «μαστορέψει» τις διάφορες δυσαρμονίες της ζωής, είναι η βοτανοθεραπεία της**, οι αγιουρβεδικές πρακτικές***, τεχνικές και κούρες (τεχνικές αναπνοής, μουσικοθεραπεία, διαλογισμός, γιόγκα), και βέβαια life style ανάλογα με τον αγιουρβεδικό τύπο του καθένα.

Η ιατρική της Αγιουρβέδα προτείνει την εξάσκηση της pranayama (ασκήσεις αναπνοής), ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούμε τις πρακτικές αυτο-φροντίδας σε συντονισμό με τους ρυθμούς της φύσης.

Πριν ξεκινήσουμε την pranayama, η Αγιουρβέδα συνιστά τις τεχνικές Νeti & Νasya για να ενισχύσουμε τη ροή της prana και την ικανότητά μας να παίρνουμε μια πλήρη βαθιά αναπνοή. Έτσι διευκολύνεται το άνοιγμα των ιγμορείων, αυξάνεται η ροή της πράνα και εμβαθύνεται η τεχνική της πραναγιάμα.

Οι τεχνικές Neti & Νasya συστήνονται από την Αγιουρβέδα στα πλαίσια της καθημερινής πρωινής ρουτίνας.

#Αγιουρβεδική Βοτανοθεραπεία**

Τα βασικά αγιουρβεδικά βότανα που εξισορροπούν τη Vata είναι: aswanganda, haridra, amalaki, boswellia/shallaki, brahmi, turmeric/κουρκουμίνη.

#Βασικές Aγιουρβεδικές Πρακτικές***

Όλες οι Αγιουρβεδικές Πρακτικές αποσκοπούν στην εξισορρόπηση των τριών βασικών λειτουργιών: νευρικό, ανοσοποιητικό και αποτοξίνωση.

♦ Αbhyangamm / Fullbody μασάζ

Πέρα από το αγιουρβεδικό αυτο-μασάζ, που καλό είναι να το εντάξουμε στην καθημερινή ρουτίνα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ζήσουμε τη βαθιά θεραπευτική εμπειρία του επαγγελματικού Abhyangamm. Πρόκειται για ένα απαλό και συνάμα ισχυρό μασάζ που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών και στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά χλιαρά θεραπευτικά έλαια, επιλεγμένα ανάλογα με την prakriti του ατόμου και το θέμα που αντιμετωπίζει.

Το αγιουρβεδικό μασάζ δεν είναι απλά μια μάλαξη, αλλά μέσα από την διαδικασία εξισορρόπησης των ενεργειών Vata, Pitta, Kapha, επηρεάζει όλες τις ψυχοσωματικές λειτουργίες. Παίζει λοιπόν μεγάλο ρόλο το ποιος το εφαρμόζει, σε τι περιβάλλον γίνεται, με τι υλικά, γιατί συν τοις άλλοις έχει να κάνει και με μια “ενεργειακή ανταλλαγή”.

Η τακτική εφαρμογή του Abhyangamm προστατεύει από το στρες, το άγχος, την εξουθένωση και τη διατάραξη κυρίως της Vata ενέργειας.

♦ Swedam – Βοτανόλουτρο

Πρόκειται για μία αγιουρβεδική τεχνική αποτοξίνωσης όλου του σώματος, σε ειδική καμπίνα που γεμίζει με ατμό από κατάλληλα βότανα.

♦ Shirodhara

Με αυτή τη μέθοδο, εγχέεται σταθερά ειδικό αγιουρβεδικό έλαιο στο τρίτο μάτι, στην περιοχή της κεφαλής για 30 – 40 λεπτά. Είναι πρακτική, ιδιαίτερα ευεργετική για το άγχος, την αϋπνία, το πρόωρο άσπρισμα & την απώλεια των μαλλιών, τoυς πονοκεφάλους. Επαναφέρει τη διαταραγμένη ισορροπία, κυρίως της Vata ενέργειας.

♦ Udvartana Massage

Ευεργετικό μασάζ σε όλο το σώμα με μείγμα βοτάνων σε σκόνη. Βοηθάει πολύ στην αποτοξίνωση, το αδυνάτισμα και την κυτταρίτιδα.

♦ Shiro Abhyangamm 

Αγιουρβεδικό μασάζ κεφαλής, με ειδικό θεραπευτικό χλιαρό λάδι και συγκεκριμένες κινήσεις στο κεφάλι, στον αυχένα και στην πλάτη.

♦ Nasyam

Στη ρινική αυτή εφαρμογή, χορηγούνται στη μύτη σταγόνες ειδικού βοτανικού ελαίου και ακολουθούν ειδικές κινήσεις μασάζ στην περιοχή. Είναι ευεργετική σε προβλήματα όπως ιγμορίτιδα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, νευρολογικές δυσλειτουργίες, ακαμψία του λαιμού, και οτιδήποτε έχει να κάνει με το κεφάλι.

♦ Basti

Αγιουρβεδική πρακτική, όπου ειδικό θεραπευτικό χλιαρό λάδι εφαρμόζεται τοπικά σε διάφορα σημεία του σώματος. Απομακρύνει πόνους και φλεγμονές κυρίως στο κάτω μέρος της πλάτης, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, κ.λπ.

♦ Karna Pοοran

Ειδικό βοτανικό λάδι ενσταλάζεται στα αυτιά με παράλληλες κινήσεις μασάζ στην περιοχή. Βοηθάει σε ότι έχει να κάνει με τα αυτιά και την ακοή. Συμβάλει επιπλέον στην αναζωογόνηση όλων των οργάνων στην περιοχή της κεφαλής και του λαιμού. Συνήθως συνδυάζεται με τη Nasyam πρακτική.

♦ Aksi Tarpanam

Αγιουρβεδική ανανεωτική θεραπεία ειδική για τα μάτια. Τα μάτια «πλένονται» με καθαρή μορφή εξαγνισμένου γκι (ghee) για 2 έως 10 λεπτά περίπου. Βοηθά στο σύνδρομο της ξηροφθαλμίας, ανακουφίζει την ένταση των ματιών λόγω χρήσης υπολογιστή, οδήγησης, μεταμεσονύκτιων δραστηριοτήτων, έντονου ηλιακού φωτός.

* Βρείτε το δικό σας αγιουρβεδικό τύπο με τη βοήθεια των ειδικών συμβούλων στο #thehomeofayurveda.

Όλες οι Aγιουρβεδικές Πρακτικές διδάσκονται και εφαρμόζονται στους πρότυπους χώρους εφαρμογής βασικών αγιουρβεδικών τεχνικών της Ayurveda Hellas. Πληροφορίες Τ. 210 3632350, 2310 887679.

#TheHomeofAyurveda

Η ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με το πνευματικό κέντρο BRAHMA KUMARIS διοργανώνει RETREAT στο Πήλιο 3-5 Σεπτέμβρη!

18.08.2022
από ayurveda-hellas
Αγιουρβέδα Retreat στο Πήλιο

Η ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με το πνευματικό κέντρο BRAHMA KUMARIS διοργανώνει RETREAT στο Πήλιο 3-5 Σεπτέμβρη!

 

https://www.tiktok.com/@sophiapapadopoulou24/video/7131806465655835910?_r=1&_t=8Uvz1aWKTrR&is_from_webapp=v1&item_id=7131806465655835910

 

 

Πληροφορίες: 2103632350, 2310887679
Website: https://ayurveda-hellas.gr/blog/i-ayurveda-hellas-pigainei-se-3mero-retreat-imerominia-3-me-5-septembrioy-2022/

✓Fb: @AYurveda.Hellas ✓Insta: ayurveda_hellas
✓Website: ayurveda-hellas.gr ✓YouTube: The Home of Ayurveda

#foryou #retreat #ayurveda #meditation #wellness #holistichealth #ayurvedahellas #brahmakumaris #thehomeofayurveda #peleon #Euzoiastores #Euzoiaworkshops #sophiapapadopoulou #namaste

 

 

 

`ღ´- Η Ayurveda Hellas πηγαίνει σε 3μερο Retreat!! Ημερομηνία: 3 με 5 Σεπτεμβρίου 2022

13.08.2022
από ayurveda-hellas
Ayurveda & Διαλογισμός


 ΒΙΝΤΕΟ

 

`´- Η Ayurveda Hellas πηγαίνει σε 3μερο Retreat!!

Ημερομηνία: 3 με 5 Σεπτεμβρίου 2022

Θέμα: AYURVEDA & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Αγαπημένοι Φίλοι, διοργανώνουμε 3ήμερο Wellness Retreat  3/9 με 5/9,  σε μια εποχή που οι προκλήσεις και απαιτήσεις επιμένουν, είναι αναγκαία μια μικρή απόδραση κατά έξω και κατά μέσα για να μειώσουμε την ένταση και την πίεση καθώς θα μυηθούμε στα μυστικά του διαλογισμού. Θέμα μας..."AYURVEDA & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!"

Ο διαλογισμός είναι η βασική πρόταση της αγιουρβεδικής εργαλειοθήκης για την καλύτερη ανταπόκριση στις διάφορες καταστάσεις! Το "εργαλείο" αυτό το φέρουμε πάντα μαζί μας και μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό και μέσα από αυτό συναντιόμαστε με τις ανώτερες συμπαντικές δυνάμεις... Είναι το μυστικό που ξεκλειδώνει τους μηχανισμούς αυτοίασης για τον νου, το σώμα και την ψυχή!

Σε αυτό το link μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαλογισμό: https://www.youtube.com/watch?v=3W6fcmLy8LQ

 

Το Retreat θα περιλαμβάνει:

Διαμονή σε δίκλινο ευρύχωρο ήρεμο και καθαρό διαμέρισμα στο Katia House, Κάλαμος Πηλίου

Ειδική αγιουρβεδική διατροφή με πρωινό, κυρίως γεύμα και μικρό γεύμα, φυσικά αγιουρβεδικά προϊόντα και συμπληρώματα

Raja Yoga & καθημερινές τεχνικές διαλογισμού & εκπαιδευτικά σεμινάρια για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το σπουδαίο εργαλείο που ονομάζεται διαλογισμός

Μουσική βραδιά με Mantras & Kirtan

Εύρεση ιδιοσυγκρασίας, συμβουλές διατροφής και lifestyle.

Καθαρισμός των Chakras από ειδική κλινική διατροφολόγο και αισθητικό!

….και πάνω από όλα μία υπέροχη παρέα και άλλες εκπλήξεις!

Στη γη των Κενταύρων

Το Πήλιο ήταν το μέρος στο οποίο ζούσε ο μεγαλύτερος θεραπευτής της Αρχαιότητας, ο Κένταυρος Χείρων. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν τόπο που χαρακτηρίζεται, εκτός από την ομορφιά του, για τη μαγευτική του αύρα. Ήταν και παραμένει ένας προορισμός φορτισμένος με πολύ θετική ενέργεια!! Kαι όλα αυτά παράλληλα με μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τη φύση στο όμορφο, φιλόξενο περιβάλλον που μας προσφέρει το Katiahouse και ο μαγευτικός Κάλαμος Πηλίου.

https://www.katiahouse.com/

*Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα δωθούν αναλυτικά μέσα στις επόμενες μέρες.

*** Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην προνομιακή τιμή των 290€/άτομο.

   

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να επωφεληθεί ο καθένας από τις παρακάτω θεραπείες σε μια πολύ ευνοϊκή τιμή!

 

Οι θεραπείες που θα προσφέρονται θα είναι:

Fullbody Αγιουρβεδικό Μασάζ: Κύριο πλεονέκτημα του αυθεντικού αγιουρβεδικού μασάζ είναι ότι  εξισορροπεί τις ενέργειες Kapha, Vata, Pitta. Επιπλέον βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη σωματική ευλυγισία και το μυϊκό τόνο. Βοηθά στη μείωση και στο κάψιμο του υπερβολικού και επίμονου λίπους από το σώμα. Τονώνει το δέρμα και συμβάλλει στη διαδικασία αναζωογόνησής του. Κινητοποιεί το πεπτικό σύστημα και επιταχύνει την αποβολή των άχρηστων ουσιών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Βοηθά στα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για υγεία και ομορφιά. Εξισορροπεί όλες τις ντόσας και κυρίως την Βάτα Ντόσα.

Φυσικό μπότοξ προσώπου Gua Sha (το botox της Ανατολής): Η περιποίηση του δέρματος με την τεχνική Gua sha περιλαμβάνει μασάζ ανάπλασης, αποτοξίνωσης και σύσφιξης, το οποίο πραγματοποιείται με ανοδικές κινήσεις και λειτουργεί είτε θεραπευτικά είτε προληπτικά ως μέθοδος αντιγήρανσης. Ανακουφίζει την ένταση στους μύες του προσώπου, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ενθαρρύνει την λεμφική αποστράγγιση. Απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες, επαναφέρει τη νεανική, λαμπερή όψη και αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του προσώπου ανώδυνα και εντελώς φυσικά, χωρίς να αφήνει σημάδια στο δέρμα. Βοηθά επίσης στην καλύτερη διείσδυση των skincare προϊόντων στην επιδερμίδα, δρα χαλαρωτικά, ενώ μειώνει τους πονοκεφάλους και απομακρύνει τα σημάδια του άγχους που είναι συχνά ορατά στο πρόσωπο.

Μασάζ κεφαλής: Ευεργετικό, εξισορροπηστικό μασάζ με ειδικό θεραπευτικό χλιαρό λάδι, ειδικές κινήσεις στο κεφάλι, στον αυχένα και στην πλάτη

 

Εισηγητές:

- Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός - Researcher of Ayurveda, Πρόεδρος Ayurveda Hellas

- Φανή Καρποζήλου, Δασκάλα Raja Yoga, Υπεύθυνη Πνευματικού Κέντρου Brahma Kumaris στη Θεσσαλονίκη

- Έλενα Μπατζογιάννη, Ειδική Κλινική Διατροφολόγος, Αισθητικός , Ενεργειακή θεραπεύτρια

- Στέλιος Καρπαθάκης, Δάσκαλος Yoga, Μουσικός, Ειδικός στη μουσική Mantras & Kirtan

- Βασίλειος Τριτάκης, ένας ξεχωριστός "guest star" ο Ιατρός-Βελονιστής Φυτοθεραπευτής Ολιστικής Ιατρικής

 

Θυμίζουμε, επιπλέον οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν στο ειδικό Εργαστήρι Διαλογισμού που θα τρέξει από Σεπτέμβρη και για όλη τη χρονιά κάθε Κυριακή απόγευμα διαδικτυακά δωρεάν.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας στα τηλέφωνα

2103632350, 2310887679 & 6976783289 (Κα Σοφία Παπαδοπούλου).

 

 

Έτοιμοι για αναχώρηση...

Η Ayurveda Hellas πηγαίνει σε 3μερο Retreat!!

Ημερομηνία: 3 με 5 Σεπτεμβρίου 2022

Θέμα: "AYURVEDA & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ"

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο φετινό μας Retreat στο μαγευτικό Πήλιο! Οι θέσεις συμπληρώθηκαν και σε λίγες ώρες ξεκινάμε μαζί μια καταπληκτική παρέα για να... αποδράσουμε όπως είπαμε, κατά έξω και κατά μέσα!!

Ευχαριστούμε πολύ και το Katia House που έχει μεριμνήσει για την ήρεμη και καθαρή διαμονή μας.

`ღ´-`ღ´-`ღ´-`ღ´-

Μη ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα σας:

-άνετα ρούχα για την άσκηση

-σημειωματάριο και στυλό για τα σεμινάρια, &

-στρώμα yoga (* όσοι επιθυμείτε να το προμηθευτείτε από εμάς, παρακαλώ ενημερώστε μας σήμερα κιόλας)

`ღ´-`ღ´-`ღ´-`ღ´-

Παρακάτω θα βρείτε με λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει το διατροφικό μας μενού:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9 (ΑΦΙΞΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ)

ΓΕΥΜΑ 1 ‘’Η πίτα της Φανής’’

-Χειροποίητη κολοκυθόπιτα gluten free με ποικιλία μυρωδικών

-Raja salad πλούσια και χορταστική σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, πιπεριές χρωματιστές, ρόκα και ελιές

ΓΕΥΜΑ 2

-Παραδοσιακά Γεμιστά του Πηλίου.

-χορτόσουπα

-Raja salad πλούσια και χορταστική σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, πιπεριές χρωματιστές, ρόκα και ελιές συνοδεύεται με άζυμο ψωμί με λιναρόσπορο

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9

πρωινό *

-αντιοξειδωτικό/αποτοξινωτικό ρόφημα με τζίντζερ λεμόνι και μέλι

-αγιουρβεδικό τσάι εξισορροπιστικό των ενεργειών vata-pitta-kapha με κουρκουμά, τζίντζερ, πιπέρι και κάρδαμο

-Αγιουρβεδικός καφές με βότανα από τα Ιμαλάια

-γιαούρτι με δαμάσκηνα και ροδάκινα μέλι και ξηρούς καρπούς

-φρούτα εποχής

ΓΕΥΜΑ 1

-Αγιουρβεδικός μουσακάς

-Raja salad πλούσια και χορταστική σαλάτα με μαρούλι, τομάτα, πιπεριές χρωματιστές, ρόκα και ελιές

ΓΕΥΜΑ 2

-Raja salad πλούσια και χορταστική σαλάτα με μαρούλι, τομάτα, πιπεριές χρωματιστές, ρόκα και ελιές

-παντζαροσαλάτα του Πηλίου

Φακές της Κάτιας ελιές και κριτσίνια ολικής άλεσης

-ρύζι

-μπιφτέκια λαχανικών

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9

πρωινό *

-αντιοξειδωτικό/αποτοξινωτικό ρόφημα με τζίντζερ λεμόνι και μέλι

-αγιουρβεδικο τσάι εξισορροπιστικό των ενεργειών vata-pitta-kapha με κουρκουμά, τζίντζερ, πιπέρι και κάρδαμο

-Αγιουρβεδικός καφές με βότανα από τα Ιμαλάια

-γιαούρτι με δαμάσκηνα και ροδάκινα μέλι και ξηρούς καρπούς

-φρούτα εποχής

*Κατά την ΑΓΙΟΥΡΒΈΔΑ ο καφές δεν συνιστάται παρακαλώ ενημερώστε μας αν είναι απαραίτητος για κάποιον

**εάν κάτι δεν σας ταιριάζει από τα παραπάνω παρακαλώ ενημερώστε μας έγκαιρα

`ღ´-`ღ´-`ღ´-`ღ´-

Παρακάτω, θα βρείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε:

Σαββάτο 3/9

13:00-14:00 Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια

15:00-16:00 γεύμα 1 και πρώτη γνωριμία/συζήτηση

16:00-18:00 ελεύθερος χρόνος /θεραπείες *συγκεκριμένος προγραμματισμός

18:00-20:00 Raja yoga-διαλογισμός

20:30-21:30 γεύμα 2

21:00-23:30 μουσική βραδιά με mantras & kirtans…και όχι μόνον

23:30 ανάπαυση

Κυριακή 4/9

07:30 Πρωινή έγερση

08:00-10:00 πλήρες πρόγραμμα παραδοσιακής yoga (asanes τεχνικές αναπνοής, τεχνικές χαλάρωσης)

10:00-11:00 πρωινό

11:00-14:00 ελεύθερος χρόνος/θεραπείες

14:30-15:30 γεύμα 1

16:00-18:00 ελεύθερος χρόνος/θεραπείες

18:00-20:00 Raja yoga-διαλογισμός

20:30-21:30 γεύμα 2

21:30-23:00 σεμινάριο συζήτηση με Σοφία Παπαδοπούλου και Βασίλη Τριτάκη

23:30 ανάπαυση

Δευτέρα 5/9

07:30 Πρωινή έγερση

08:00-10:00 πλήρες πρόγραμμα παραδοσιακής yoga (asanes τεχνικές αναπνοής, τεχνικές χαλάρωσης)

10:00-11:30 πρωινό

11:30-14:00 ελεύθερος χρόνος /θεραπείες

14:00-17:00 αποχαιρετιστήρια συνάντηση & αποχώρηση

`ღ´-`ღ´-`ღ´-`ღ´-

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά που βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί αυτό το Retreat!!

...Πήλιο ερχόμαστε!!!!

Namaste!!



 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ RETREAT :

 

    

 

 

 

 

 

Αγιουρβέδα & Ιπποκράτειος Θεωρία

22.11.2021
από Admin Admin
Αγιουρβέδα & Ιπποκράτειος Θεωρία

Αλήθεια σημαίνει… Α+λήθη = δεν ξεχνώ!

Μυστικά νεότητας κόντρα στα AGEs

15.11.2021
από Admin Admin
Μυστικά νεότητας κόντρα στα AGEs

Γνωρίζετε τι σημαίνει AGEs;

Οι πιο πολλοί θα απαντήσουν απλά ηλικία. Λοιπόν, είναι τα αρχικά Advanced Glycation End–products.

Εγκαίνια στη Θεσσαλονίκη, ευχαριστούμε πολύ!

27.09.2021
από Admin Admin
Εγκαίνια στη Θεσσαλονίκη, ευχαριστούμε πολύ!

Η ομάδα του The Home Of Ayurveda θέλει να ευχαριστήσει τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά,

Αγάπη...αντίδοτο στο φόβο

21.09.2021
από Admin Admin
Αγάπη...αντίδοτο στο φόβο
Αν μπορείς κοίταξε το φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει
Ν. Καζαντζάκης

Ayurveda... ένα εσωτερικό ταξίδι στα μυστικά του "ευ ζην" & της μακροζωίας

21.09.2021
από Admin Admin
Ayurveda... ένα εσωτερικό ταξίδι στα μυστικά του "ευ ζην" & της μακροζωίας
Η Αγιουρβέδα είναι ένα διαχρονικό παραδοσιακό σύστημα 5000 χρόνων με πολύ πλούσιο καταγεγραμμένο υλικό και κλινική τεκμηρίωση.

Χρόνος: Φίλος ή εχθρός;

19.07.2021
από ayurveda-hellas
Χρόνος: Φίλος ή εχθρός;
Ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη επινόηση και εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες.
Albert Einstein

Φυσική αντιγήρανση… αγιουρβεδικά!

02.07.2021
από Admin Admin
Φυσική αντιγήρανση… αγιουρβεδικά!

H έγνοια και η ελπίδα κάθε ανθρώπου, σε αυτή μας την διάσταση, για μία μακρά και παραγωγική ζωή είναι γενική, παγκόσμια και διαχρονική.

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία