FB PageView

Χρόνος: Φίλος ή εχθρός;

19.07.2021
από Admin Admin
Χρόνος: Φίλος ή εχθρός;
Ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη επινόηση και εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες.
Albert Einstein
 
Ο χρόνος… ένας αόρατος αντίπαλος που συχνά έχει ήδη κερδίσει πόντους απέναντί μας και προκαλεί φθορές. Σε ποιο σημείο άραγε πρέπει να στρέψουμε τη σκέψη μας, για να ελέγξουμε τη γενικότερη μάχη με το χρόνο, αντιστρέφοντας τη φορά του ρολογιού;
 
Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα αρμονικό σύνολο από τρισεκατομμύρια κύτταρα που ανανεώνονται συνεχώς με τη βοήθεια της ενέργειας που εμείς του προσφέρουμε. Αν μπορούσαμε να κατευθύνουμε σωστά αυτή την ενέργεια, θα μπορούσε θεωρητικά να μην επέλθει ποτέ η λεγόμενη φθορά του χρόνου. Γιατί να μην ξεχνάμε πως είμαστε και ενέργεια και ότι η ενέργεια σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής ποτέ δεν χάνεται, μεταλλάσσεται, μετουσιώνεται… Έχοντας υπόψη τους παρακάτω βασικούς άξονες:
 
Τα κύτταρά μας ανανεώνονται συνεχώς με καινούρια. Θέλουμε αυτά τα νέα κύτταρα να είναι καθαρά, νεανικά και ζωτικά.
Τρέφονται κι αναπτύσσονται από το οξυγόνο που αναπνέουμε και από την τροφή που τους παρέχουμε μέσω της κυκλοφορίας του αίματος -ακριβώς όπως το έμβρυο τρέφεται κι αναπτύσσεται από τη μητέρα που το κυοφορεί.
Τα κύτταρά μας, βέβαια, είναι αμέτρητα και διάχυτα και είναι αδύνατο να συγκεντρώσουμε τη σκέψη μας στο καθένα απ’ αυτά...
 
Μπορούμε όμως, να επηρεάσουμε συνειδητά τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, χρησιμοποιώντας τη θέληση, τον ενθουσιασμό, την έμπνευση και την επιμονή μας, τη θετικότητα, και την καλή διάθεση, «δουλεύοντας» με το υποσυνείδητό μας (το οποίο βέβαια μπορεί και
συνεργάζεται πρόθυμα), υπαγορεύοντας του να ακολουθήσει. Ο άνθρωπος είναι ο μόνος απ΄όλα τα πλάσματα της γης που μπορεί να κάνει διπλή χρήση του εγκεφάλου του και αυτή είναι η μοναδική αιτία της υπεροχής του. Είναι ικανός, δηλαδή, να συγκεντρώσει τη σκέψη του σε ανώτερες θεωρητικές ιδέες, αλλά ταυτόχρονα και σε πιο πρακτικά πράγματα. Μπορεί να έχει Επίγνωση (Γνωρίζω ότι Γνωρίζω), να είναι συγχρόνως ο παρατηρητής αλλά και αυτός που ενεργεί και δρα.
 
"Στη μάχη μας με το χρόνο, η προσπάθεια επιτυγχάνεται από μέσα μας, αρκεί να το αποφασίσουμε και να το θελήσουμε πραγματικά και ενεργά."
 
«Γερνάμε από λάθος» λέει χαρακτηριστικά ο διεθνούς φήμης αγιουρβεδικός γιατρός Deepak Chopra στο best seller βιβλίο του «Τέλεια Υγεία». Ακόμα και αν θεωρήσουμε το σώμα μας ως μία μηχανή, αυτή η μηχανή και κατά τη συμβατική προσέγγιση σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μπορεί να έχει διάρκεια ζωής έως και 120 έτη. Αρκεί βέβαια να τηρηθούν οι προδιαγραφές της, το εγχειρίδιο χρήσης της. Αυτό το «εγχειρίδιο χρήσης» θεωρείται πως είναι η επιστήμη της Αγιουρβέδα δίνοντας όλες τις πληροφορίες που διέπουν τον άνθρωπο, τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, ίσως και το περιβάλλον του… Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, κάθε χρόνο ανανεώνεται το 98% του συνολικού αριθμού των ατόμων του σώματός μας (αυτό έχει επιβεβαιωθεί από ραδιοϊσοτοπικές μελέτες στα εργαστήρια του Oak Ridge της Καλιφόρνια).
 
Το εσωτερικό ταξίδι της αντιγήρανσης
Εξωτερικά, λοιπόν, τείνουμε να είμαστε ίδιοι, στην πραγματικότητα όμως είμαστε σαν ένα κτήριο που τα δομικά του στοι- χεία αντικαθίστανται συνεχώς με νέα. Αυτό το συνεχές ρεύμα αλλαγής ελέγχεται στο κβαντικό επίπεδο από το σύστημα Σώματος – Νου.
Για να αλλάξουμε το φαινότυπο του σώματος πρέπει να αλλάξουμε το λογισμικό του Νου. Όλοι διαθέτουμε αυτή τη δυνατότητα. Η αλλαγή αυτή γίνεται από τον εσωτερικό μας χώρο, το κβαντομηχανικό μας σώμα, που πλέον με την ανάπτυξη της κβαντικής ιατρικής – έναν σύγχρονο κλάδο της ιατρικής επιστήμης- αναγνωρίζεται από όλη την επιστημονική κοινότητα. Το κβαντομηχανικό ανθρώπινο σώμα, δηλαδή, η εσωτερική τεχνολογία στα βαθύτερα επίπεδα της Συνειδητότητας, στα οποία για να φτάσουμε ο Διαλογισμός, μεταξύ άλλων (βότανα, τεχνικές, κούρες κλπ.) αποτελεί το βασικότερο εργαλείο.
 
Εργαλεία - όπλα στην αναμέτρηση με το χρόνο
Βρισκόμαστε σε μια συνεχή κι αθόρυβη μάχη με το χρόνο. Τα όπλα μας στην αναμέτρηση με το χρόνο είναι ουσιαστικά τα εργαλεία μας για την εξέλιξη της Συνειδητότητάς μας: Καλύτερη επαφή και συντονισμός με την Αληθινή μας Φύση.
*Βασικά λοιπόν εργαλεία- όπλα, όπως αναφέραμε παραπάνω είναι ο διαλογισμός, αλλά και πληθώρα αγιουρβεδικών βοτάνων, τεχνικές, κούρες, lifestyle που μας προσφέρει η σοφία της Αγιουρβέδα, η πανάρχαια ιατρική Νου- Σώματος.
Xαρακτηριστικά αγιουρβεδικά αντιγηραντικά βότανα είναι το Αshwagandha, το Αmalaki, το Τriphala, το Boswellia, Haridra, Manjistha, Νeem, κ.α και τεχνικές όπως: Pranayama, Μantras & Kirtan, οι αγιουρβεδικές κούρες: Purvakarma και Panchakarma, Shirodhara, Nasyam κ.α.
 
Η Συγχώρεση είναι υγεία
Στα σανσκριτικά η λέξη συγχώρεση σημαίνει ανοσία. Στόχος είναι ένα βλέμμα ζωντανό και όχι μάτια χωρίς ρυτίδες, ένα ευλύγιστο και ανθεκτικό σώμα και όχι μυς και γραμμώσεις, ένας ελεγχόμενος-κεντραρισμένος, ήρεμος νους και… πάνω από όλα μια μεγάλη - ανθεκτική καρδιά που «χωρεί» ολοένα και πιο πολλά, που ΣΥΓΧΩΡΕΙ. Έτσι η προσέγγιση στην ομορφιά και τη φυσική αντιγήρανση δεν είναι ποτέ μόνο εξωτερική, αλλά κυρίως εσωτερική υπόθεση.
 
Για να ζήσουμε, λοιπόν, έως και 120 έτη ή όσα χρόνια μας αναλογούν, πρέπει να ακολουθήσουμε σωστά τις συστάσεις που περιγράφουν οι αγιουρβεδικές αγωγές υγείας, σύμφωνα με τη μοναδική μας ιδιοσυγκρασία που μας προίκισε η φύση, ζώντας σε αρμονία με τον εαυτό μας αλλά ταυτόχρονα και με το περιβάλλον μας.
 
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι στην Αγιουρβέδα το χρόνο δεν τον πολεμάμε, τον «μανιπουλάρουμε» τον κάνουμε φίλο μας, θεματοφύλακα των σωστών επιλογών μας. Όσο πιο σωστά και έγκαιρα τηρούμε το «εγχειρίδιο χρήσης μας» τόσο πιο πολλά, καλά, δημιουργικά και κυρίως εξελικτικά χρόνια θα έχουμε… σπάζοντας τα κουτιά των στατιστικών και των "μέσων όρων" της συμβατικής προσέγγισης.
 
*Στο Σπίτι της Αγιουρβέδα
(TheHomeofAyurveda), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορείτε να αναζητήσετε τα κατάλληλα «εργαλεία» και τους ειδικούς που θα σας βοηθήσουν και θα σας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι της φυσικής αντιγήρανσης και του «ευ ζην».
#TheHomeofAyurveda
 
Πηγή: NATURA NRG
ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία