6o εργαστήρι Pranayama- Τεχνικών Αναπνοής και αξιοποίησης της Prana (2020)

21.04.2021
από Admin Admin

Αγαπητοί μας φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά και τις πρόσφατες υγειονομικές συνθήκες, ξεκινάει νέος κύκλος Workshops - Σεμιναρίων, εισαγάγοντας καί τον θεσμό των Webinars!

Ελάτε να βιώσουμε την μαγική επίδραση της απελευθέρωσης & του ‘’ανοίγματος’’ της αναπνοής μας και κατ’ επέκταση την απελευθέρωση της Prana, της ζωτικής μας δύναμης!

Το 6o εργαστήρι της σειράς “Pranayama- Τεχνικών Αναπνοής και αξιοποίησης της Prana” (2020) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 19:00-21:00 στον όμορφο, ευρύχωρο χώρο μας στο διατηρητέο κτίριο της Αγιουρβέδα Ελλάς ”#The Home of Ayurveda” Νίκης 28 στη Πλάκα (δίπλα στο Σύνταγμα). Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε είτε με τη φυσική σας παρουσία (λόγω του ότι ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), είτε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ZOOM εύκολα και πατώντας ένα σχετικό Link, που θα σας σταλεί.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, καλέστε στο τηλέφωνο 2103632350.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά! Για το σώμα, τον νου και το Πνεύμα! Pranayama είναι το μέσο για να μεταβούμε από τις κατώτερες διαστάσεις της ύπαρξής μας, στις ανώτερες διαστάσεις της Συνειδητότητας για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.

Στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου θα μιλήσουμε για την Pranic Διατροφή (σατβική). Η Prana βρίσκεται στον αέρα το μεγαλύτερο ποσοστό γιαυτό και μπορούμε να τη λάβουμε με τις τεχνικές αναπνοής,ωστόσο μπορούμε να τη λάβουμε και από άλλες πηγές όπως η τροφή.

Όποτε:
στο θεωρητικό σκέλος θα εξεταστούν λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που εμπεριέχουν την περισσότερη Prana.
στο πρακτικό θα γίνει εφαρμογή ειδικών τεχνικών αναπνοής για την καλύτερη αξιοποίηση της.

Χαρακτηριστικά οφέλη της Pranayama:

 • Αυξάνει και βελτιώνει την ζωοδότρα δύναμη (Πρανα)
 • Καθαρίζει τα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κανάλια
 • Φέρνει σε αρμονία το σώμα, το νου και το πνεύμα
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ισορροπεί το ορμονικό σύστημα
 • Αποτοξινώνει το σώμα μας κατά 90%
 • Αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό
 • Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης

Λίγα λόγια για την Prana...

 • Prana το μυστικό κλειδί για την Υγεία & την Πνευματική Εξέλιξη!
 • Prana είναι η αρχαία σανσκριτική ονομασία της αιθερικής δύναμης που διαποτίζει και περιβάλλει ολόκληρο το φυσικό σύμπαν. H Prana βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα και τα αντικείμενα του φυσικού μας κόσμου και κυρίως στον αέρα. Ayama σημαίνει επέκταση. Η
 • Pranayama μπορεί να ορισθεί λοιπόν σαν μια σειρά τεχνικών αναπνοής και αξιοποίησης της Prana που ενεργοποιεί την ζωτική ενέργεια-
 • Prana μέσα στο σώμα.

Μερικές χαρακτηριστικές εκφράσεις της Prana είναι:

 • Θερμότητα – ζέστη
 • Στάμινα – ζωτική δύναμη
 • Ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο (κύματα Α,Β,Θ,Δ)
 • Μούδιασμα κ.α.

Σε σωματικό & συναισθηματικό επίπεδο:

H ελεγχόμενη αναπνοή, μας βοηθά να μειώσουμε τις σωματικές και συναισθηματικές τοξίνες με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως μέσο πρόληψης των σύγχρονων ψυχικών προβλημάτων (άγχος, στρές κτλ.) και ενισχύει το αναπνευστικό...αλλιώς αναπνέουμε όταν χαιρόμαστε, αγχωνόμαστε, φοβόμαστε ή ερωτευόμαστε!

Σε ενεργειακό επίπεδο:

Οι Pranayama χρησιμοποιεί την αναπνοή ώστε να αυξήσει την ροή της Prana μέσα στα πρανικά κανάλια (nadis), που βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο τα ενεργειακά κανάλια εξαγνίζονται, επιφέροντας αυξημένη σωματική και νοητική σταθερότητα στον ασκούμενο. Σε ένα ανώτερο επίπεδο οι ασκήσεις Pranayma φέρουν την αυτοκυριαρχία επάνω στο νου. Η Prana είναι το μέσον που ενώνει το ανθρώπινο σώμα με την ανθρώπινη ψυχή. Είναι η συνεκτική δύναμη ανάμεσα στην ύλη και την Συνειδητότητα για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.

"Πολλοί άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά και δεν έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος. Η σωστή αναπνοή βελτιώνει σε βάθος ολόκληρη τη φυσική και νοητική μας ευημερία. Η αναπνοή είναι άρρηκτα δεμένη με την κατάσταση της υγείας και η λανθασμένη αναπνοή συχνά αντανακλά ποικίλες διαταραχές στο σώμα και στο νου "
Σουάμι Νιράντζαν Σαρασου

Εισηγητές:

Θεωρητικό σκέλος: Πρανική Διατροφή-Σοφία Παπαδοπούλου: Χημικός, Ερευνήτρια Αγιουρβέδα, Πρόεδρος της Ayurveda HELLAS A.E. & Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

Πρακτικό σκέλος: Ειδικές Τεχνικές Αναπνοής Pranayama - Βασίλη Χατζηνικολάου - Shivaprakash εισηγητής yoga, εκπαιεδυμένος στο σύστημα SATYANANDA YOGA.

ΝΑΜΑΣΤΕ
Με εκτίμηση
Η ομάδα της Ayurveda Ηellas

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία