4o εργαστήρι της σειράς “Pranayama" (2020)

19.04.2021
από Admin Admin

Ελάτε να βιώσουμε την μαγική επίδραση της απελευθέρωσης & του ‘’ανοίγματος’’ της αναπνοής μας και κατ’ επέκταση την απελευθέρωση της Prana, της ζωτικής μας δύναμης! Το 4o εργαστήρι της σειράς “Pranayama- Τεχνικών Αναπνοής και όχι μόνο” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00-21:00 στον πολυχώρο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 στο Σύνταγμα. Τα οφέλη είναι πολλαπλά! Για το σώμα, τον νου και το Πνεύμα! Pranayama είναι το μέσο για να μεταβούμε από τις κατώτερες διαστάσεις της ύπαρξής μας, στις ανώτερες διαστάσεις της Συνειδητότητας για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.
Στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου θα μιλήσουμε για την Pranic Διατροφή (σατβική). Η Prana εμπεριέχεται παντού και μπορούμε να την πάρουμε και από άλλες πηγές όπως π.χ. από την τροφή. Θα εξεταστούν λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που εμπεριέχουν την περισσότερη Prana. Στο πρακτικό κομμάτι θα γίνει εφαρμογή των ασκήσεων αναπνοής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ PRANAYAMA

Ημερομηνία: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 19:00-21:00
Τοποθεσία : "The Home of Ayurveda"
Πολυχώρος Ολιστικής Υγείας & Ομορφιάς Αyurveda Hellas, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Εισηγητές: Βασίλης Χατζηνικολάου (Shivaprakash) & Σοφία Παπαδοπούλου (Bhumimurti)
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης : 210 3632350 & 6976783289 ή ηλεκτρονικά στο: https://bit.ly/2HqhDoV
Είσοδος: 15 ευρώ

Prana: Το μυστικό κλειδί για την Υγεία & την Πνευματική Εξέλιξη

Prana είναι η αρχαία σανσκριτική ονομασία της αιθερικής δύναμης που διαποτίζει και περιβάλλει ολόκληρο το φυσικό σύμπαν. H Prana βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα και τα αντικείμενα του φυσικού μας κόσμου και κυρίως στον αέρα. Ayama σημαίνει επέκταση. Η Pranayama μπορεί να ορισθεί λοιπόν σαν μια σειρά τεχνικών αναπνοής και αξιοποίησης της Prana που ενεργοποιεί την ζωτική ενέργεια-Prana μέσα στο σώμα.
Μερικές χαρακτητιστικές εκφράσεις της Prana είναι:

Θερμότητα – ζέστη
Στάμινα – ζωτική δύναμη
Ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο (κύματα Α,Β,Θ,Δ)
Μούδιασμα κ.α.

Σε σωματικό & συναισθηματικό επίπεδο.. η ελεγχόμενη αναπνοή, μας βοηθά να μειώσουμε τις σωματικές και συναισθηματικές τοξίνες με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως μέσο πρόληψης και θεραπείας στην καταπολέμηση σύγχρονων ασθενειών.Σε ενεργειακό επίπεδο.. Οι Pranayama χρησιμοποιεί την αναπνοή ώστε να αυξήσει την ροή της Prana μέσα στα πρανικά κανάλια (nadis), που βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο τα ενεργειακά κανάλια εξαγνίζονται, επιφέροντας αυξημένη σωματική και νοητική σταθερότητα στον ασκούμενο.Σε ένα ανώτερο επίπεδο οι ασκήσεις Pranayma φέρουν την αυτοκυριαρχία επάνω στο νου. Η Prana είναι το μέσον που ενώνει το ανθρώπινο σώμα με την ανθρώπινη ψυχή. Είναι η συνεκτική δύναμη ανάμεσα στην ύλη και την Συνειδητότητα για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.Χαρακτηριστικά οφέλη της Pranayama :

  • Αυξάνει και βελτιώνει την ζωοδότρα δύναμη (Πρανα)
  • Καθαρίζει τα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κανάλια
  • Φέρνει σε αρμονία το σώμα, το νου και το πνεύμα
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ισορροπεί το ορμονικό σύστημα
  • Αποτοξινώνει το σώμα μας κατά 90%
  • Αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό
  • Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης

Πολλοί άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά και δεν έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος. Η σωστή αναπνοή βελτιώνει σε βάθος ολόκληρη τη φυσική και νοητική μας ευημερία. Η αναπνοή είναι άρρηκτα δεμένη με την κατάσταση της υγείας και η λανθασμένη αναπνοή συχνά αντανακλά ποικίλες διαταραχές στο σώμα και στο νου "
Σουάμι Νιράντζαν Σαρασουάτι

*Ο συνδυασμός Pranayama και Mantras είναι εξαιρετικά επωφελής. Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε το σεμινάριο θεραπευτικής αναπνοής με το σεμινάριο ‘’Nada Yoga, Kirtan & Mantras Workshop~ Εν Αρχή Ήν o Ήχος!’ που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο της Ayurveda Hellas.

Εισηγητές
Βασίλης Χατζηνικολάου
Ο Βασίλης Χατζηνικολάου (Σανυάσιν Σιβαπρακάς) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Το 1999 έρχεται σε επαφή με το σύστημα της Σατυανάντα γιόγκα και το "ταξίδι" αρχίζει. Παρακολούθησε "γιογκικές σπουδές l " στο Σατυανάντασραμ Ελλάδας και για δέκα χρόνια ασκείται στη γιόγκα για την προσωπική του χαλάρωση, εξισορρόπηση και εξέλιξη. Σε ένα απο τα πρώτα ταξίδια του στο άσραμ (Rikhiapeeth ) στην Ινδία ενας Σουάμι του μεταφέρει τα εξής λόγια του Παραμαχάμσα Σατυανάντα Σαρασουάτι " Οταν γνωρίζεις κάτι είναι σαν να κατέχεις έναν θησαυρό απο ασημί. ´Οταν όμως μοιράζεσαι αυτό που γνωρίζεις με τους άλλους ο θησαυρός γίνεται χρυσός ".
Το 2010 ολοκληρώνει την εκπαίδευση εισηγητών γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα και παράλληλα με την μαθητεία του, αρχίζει να δίνει μαθήματα και τάξεις γιόγκα στην Μυτιλήνη. Συνεχίζοντας την εκπαίδευση του υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια: Γιόγκα Νίντρα από το σύστημα Σατυανάντα, Τάττουα Σούντι, Ανατομία και φυσιολογία, ´Ανταρ Μόουνα, ´Ανταρ Ντάρσαν, Ράτζα Γιόγκα, κ.α.Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Σοφία Παπαδοπούλου: Χημικός, Ερευνήτρια Αγιουρβέδα, Πρόεδρος της Ayurveda HELLAS A.E. & Πρόεδρος της *ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός – ερευνήτρια Αγιουρβέδα και Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς, που συνετέλεσε καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα (αρθρογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές, σεμινάρια κτλ.). Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Yoga και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση της ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Himalaya για την Ελλάδα & την Κύπρο. Η Himalaya όντας η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων παγκόσμια από το 1930, ήταν η αφορμή-μέσο που ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό-ολιστικό σύστημα της Αγιουρβέδα (Yoga & Αγιουρβέδα θεωρούνται αδελφές-επιστήμες), το οποίο μελέτησε, ερεύνησε κυρίως στην Ινδία όντας στους κόλπους της Himalaya με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εκλεκτών Αγιουρβεδικών γιατρών και δασκάλων. Όταν επέστρεψε θέλησε πέρα από την εισαγωγή και την διανομή των κορυφαίων αγιουβερδικών προϊόντων της Himalaya, να διαδώσει όλο το φιλοσοφικο-επιστημονικο background της επιστήμης της Αγιουρβέδα και έτσι σύστησε τα δύο επίσημα κέντρα της Αγιουρβέδα Ελλάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2003 - 2004). Βήμα σταθμό αποτελεί η σύσταση του πολυχώρου "The Home of Ayurveda" (2017) ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς σε ένα όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα-Σύνταγμα όπου εκφράζεται κατάλληλα τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία