2ο Εργαστήρι Αναπνοής και Αξιοποίησης της Ζωτικής μας Δύναμης (2019)

17.04.2021
από Admin Admin
Την Κυριακή 22/12 και ώρα 19.00 – 21.00 στον πολυχώρο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 στο Σύνταγμα διοργανώνουμε το δεύτερο εργαστήρι Τεχνικών Αναπνοής & Αξιοποίησης της Ζωτικής μας Δύναμης! Στο εργαστήρι θα επανεκπαιδεύσουμε το αναπνευστικό σύστημα, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα ολοκληρωμένα και σωστά, θα μάθουμε τεχνικές που θα λειτουργούν ως σύμμαχοι στον χειρισμό των απαιτητικών καταστάσεων της ζωής και θα μάθουμε να αποβάλουμε συνειδητά τις όποιες συσσωρευμένες εντάσεις, ώστε να χαλαρώνουμε και να συντονιζόμαστε με την εσωτερική ησυχία και γαλήνη που ενυπάρχει μέσα μας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΠΝΟΗΣ PRANAYAMA

Ημερομηνία: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2018, 19:00 – 21:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Εισηγητές: Βασίλης Χατζηνικολάου (Sivaprakash) & Σοφία Παπαδοπούλου (Bhumimurti)
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης : 210 3632350 & 6907386342
Είσοδος: 15 ευρώ + ΦΠΑ

Ηλεκτρονική Κράτηση Θέσης: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewform

Prana: Το μυστικό κλειδί για την Υγεία & την Πνευματική Εξέλιξη

Prana είναι η αρχαία σανσκριτική ονομασία της αιθερικής δύναμης που διαποτίζει και περιβάλλει ολόκληρο το φυσικό σύμπαν. H Prana βρίσκεται στα πάντα που απαρτίζουν τον φυσικό μας κόσμο και κυρίως στον αέρα. Yama σημαίνει επέκταση. Η Pranayama μπορεί να ορισθεί σαν μια σειρά τεχνικών ελέγχου της αναπνοής οι οποίες διεγείρουν και αυξάνουν την ζωτική ενέργεια-prana μέσα στο σώμα.

- Θερμότητα - ζέστη
- Στάμινα – ζωτική δύναμη
- Ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο (κύματα Α,Β,Θ,Δ)
- Μούδιασμα κ.α.

Σε σωματικό & συναισθηματικό επίπεδο..η ελεγχόμενη αναπνοή, μας βοηθά να μειώσουμε τις σωματικές και συναισθηματικές τοξίνες με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως μέσο πρόληψης και θεραπείας στην καταπολέμηση σύγχρονων ασθενειών.

Σε ενεργειακό επίπεδο..η pranayama χρησιμοποιεί την αναπνοή ώστε να αυξήσει την ροή της prana μέσα στα πρανικά κανάλια (nadis) που βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο τα ενεργειακά κανάλια εξαγνίζονται, επιφέροντας αυξημένη σωματική και νοητική σταθερότητα στον ασκούμενο.

Σε ένα ανώτερο επίπεδο οι ασκήσεις πραναγιάμα φέρουν την αυτοκυριαρχία επάνω στο νου. Η πράνα είναι το μέσον που ενώνει το ανθρώπινο σώμα με την ανθρώπινη ψυχή. Είναι η συνεκτική δύναμη ανάμεσα στην ύλη και την συνειδητότητα για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.

Οφέλη της Pranayama :
• Αυξάνει και βελτιώνει την ζωοδότρα δύναμη (πράνα)
• Καθαρίζει τα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κανάλια
• Φέρνει σε αρμονία το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
• Ισορροπεί το ορμονικό σύστημα
• Αποτοξινώνει το σώμα μας κατά 90%
• Αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό
• Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης
ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία