Βιβλίο: Φύλλα Ελιάς

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 21,17 
15,88 
Κερδίζετε: 5,29 € (25%)
25%
Β008
+

Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών των φύλλων της ελιάς σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, από την ακμή μέχρι το AIDS. Η επιστημονική βιβλιογραφία αναδεικνύει την ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιική αλλά και αντιμικροβιακή δράση τους.
Τα φύλλα της ελιάς ίσως είναι το μοναδικό "διαθέσιμο φάρμακο" για την καταπολέμηση των ιών. Ενώ το ελενολικό οξύ, ένα προϊόν της υδρόλυσης των συστατικών των φύλλων της ελιάς, αναμένεται να είναι το αντιβιοτικό του 21ου αιώνα.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρονται τα δραστικά συστατικά των φύλλων της ελιάς εστιάζοντας το πως επιδρούν ευεργετικά στην υγεία μας. Αναφέρονται ποια σκευάσματα διατίθενται στην αγορά καθώς και τρόποι παρασκευής ορισμένων από αυτά στο σπίτι. Επισημαίνεται επίσης πότε και σε ποιες δόσεις πρέπει να παίρνουμε τα σκευάσματα αυτά, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει η ευεργετική τους δράση στην υγεία μας.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου δίνονται κάπως διεξοδικά, αντλώντας πληροφορίες από πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε καταξιωμένα ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, ποιες ασθένειες επηρεάζονται ευεργετικά από τις δραστικές ουσίες των φύλλων της ελιάς και με ποιον τρόπο (μηχανισμό) επιτυγχάνεται η θεραπεία τους. Ο τρόπος αυτός σε ορισμένες περιπτώσεις είναι παρόμοιος με τον τρόπο που ενεργούν και τα συμβατικά φάρμακα, χωρίς όμως τις παρενέργειες των φαρμάκων.
Στο τρίτο μέρος του βιβλίου παρατίθενται επεξηγηματικά κείμενα με πρόσθετες πληροφορίες και επισημάνσεις για ορισμένα θέματα, τα οποία αναφέρονται στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.
Όλα αυτά παρουσιάζονται με όσο το δυνατόν ποιο απλό τρόπο, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι την δική τους άποψη. Ακόμη το πλούσιο ευρετήριο δίνει τη δυνατότητα σε κασέ ενδιαφερόμενο να εντοπίσει εύκολα που βρίσκονται οι πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο δέμα, το οποίο σχετίζεται με το ρόλο των φύλλων της ελιάς στην υγεία μας.
Τα σκευάσματα των φύλλων της ελιάς έχουν ήδη εγκριθεί από τους οργανισμούς φαρμάκων ορισμένων χωρών. Όχι βέβαια με το όνομα "φραπελιά", η οποία τόσο αβάσιμα υποβαθμίστηκε στη χώρα μας.
Όλα αυτά αναδεικνύουν τα φύλλα της ελιάς σε πραγματική ασπίδα υγείας.

Ο Γ. Ε. Μανουσάκης εξελέγη καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην έδρα της Ανόργανης Χημείας το 1969. Τη θέση αυτή την κατείχε μέχρι τον Αύγουστο του 1998. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει διδάξει χημεία σε χιλιάδες φοιτητές διαφόρων τμημάτων της Φυσικομαθηματικής, της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής Σχολής. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκτός των πρότυπων επιστημονικών και εκλαϊκευμένων άρθρων που έχει δημοσιεύσει, έχει γράψει, μόνος ή σε συνεργασία με άλλους, είκοσι τρία βιβλία της ειδικότητάς του, εκ των οποίων τα πέντε είναι εκλαϊκευμένα.

Δείτε επίσης

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία