ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΙ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ 160gr - ΧΑΜΟΜΗΛΙ (CHAMOMILE)

15,45 
08517
+

"Όταν ξεραθεί το Χαμομήλι στον καλύτερο ήλιο της χρονιάς έρχονται βράδια να γυρέψει από δαύτο κι ο φτωχός κι ο πλούσιος κι όπως κυλάει ζεστό μέσα μας και βάλσαμο κι ευωδιάζουν τα σπλάχνα και αρμονίζονται…
(Η ευγένεια της κωμωδίας μας) - Νίκος Καρούζος"

Αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό το αρωματικό κερί σόγιας, κάποιες από αυτές  θα ήταν έμπνευση, δημιουργικότητα, ποιότητα, σεβασμός, γνώση, πειραματισμός, παράδοση, αγάπη.

Η εκτύπωση με μεταξοτυπία αποτυπώνει το βότανο και κείμενα του Αριστοτέλη σε χρώματα γήινα, μετατρέπεοντας δημιουργικά τον απλό περιέκτη του χειροποίητου αρωματικού κεριού σόγιας σε προϊόν με υψηλή αισθητική.

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στο αρωματικό κερί σόγιας, είναι ένας ανανεώσιμος φυτικός πόρος με συνεχώς αναπτυσσόμενη δημοτικότητα λόγω των φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον ιδιοτήτων της. Τα αρωματικά κεριά σόγιας αναγνωρίζονται και για την καθαρή ποιότητα καύσης τους.

Η γνώση και η ανάγκη πειραματισμού σε συνδυασμό με την παράδοση και την αγάπη για τη χρήση των βοτάνων σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, μας οδήγησε στο να παγιδεύσουμε με φυσικό τρόπο τις χρωστικές και τα εκχυλίσματα του κάθε βοτάνου στο κερί σόγιας.

Επειδή όμως η ανάγκη για την τελειότητα δεν τελειώνει ποτέ προσθέσαμε στο χειροποίητο αρωματικό κερί σόγιας σταγόνες αιθέριου ελαίου, για να αισθανθούμε το έλεος του...

Για θεραπευτική χρήση χρησιμοποιούνται κυρίως τα άνθη του Χαμομηλιού, από τα οποία παραλαμβάνεται το αιθέριο έλαιό του. Το έλαιό του ανήκει στις μεσαίες νότες και αναμιγνύεται καλά με τη Λεβάντα.

Τα κεριά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και να τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Πρέπει να φέρουν την κατάλληλη σήμανση, η οποία μπορεί να αποτελείται και μόνο από εικονοσύμβολα.

Μην αφήνετε ποτέ κεριά να καίνε χωρίς επίβλεψη.
Κρατήστε παιδιά και κατοικίδια ζώα μακριά από κεριά που καίνε.
Τα κεριά πρέπει να καίγονται όρθια, τοποθετημένα σε κατάλληλο σταθερό κηροστάτη.
Τοποθετήστε τον κηροστάτη επάνω σε σταθερή άκαυστη επιφάνεια.
Μην καίτε κεριά κοντά σε κουρτίνες ή άλλα αντικείμενα που πιάνουν φωτιά.
Μη μετακινείτε κεριά που καίνε ή είναι ακόμη ζεστά.
Η καύση να γίνεται σε καλά αεριζόμενο χώρο, όμως τα κεριά να τοποθετούνται μακριά από ρεύματα αέρα.
Μην καίτε ένα κερί για πολλές ώρες συνεχόμενα (ο μέγιστος χρόνος συνεχούς καύσης είναι από 1 έως 4 ώρες, ανάλογα με τη διάμετρο του κεριού).
Μην καίτε ένα κερί μέχρι τέλους. Σβήστε το όταν απομένουν 1 έως 5 εκατοστά (ανάλογα με τον τύπο και τη διάμετρο  του κεριού).
Για να σβήσετε ένα κερί σκεπάστε τη φλόγα με κατάλληλο σβηστήρι κεριών.
Μη φυσάτε για να το σβήσετε.
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε νερό.

Δείτε επίσης

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρματικότητα - Καινοτομία